Често задавани въпроси за кехлибара

Да, кехлибарът е със сертификат. Това е естествен балтийски кехлибар

Кехлибарът е смола, която с течение на времето се е втвърдила и е образувала този древен органичен скъпоценен камък. Трябва да бъде поне на 1 милион години, за да бъде класифициран като кехлибар, като възрастта му може да достигне до 120 милиона години. Образуван е през терциера главно по бреговете на Балтийско море.

Поръчките се обработват за 1 до 3 работни дни в зависимост от натовареността. В момента, в който товарителницата е подготвена и пратката се дава на куриер Вие получавате мейл, че поръчката Ви е предадена на куриер. Ние препоръчваме да не правите поръчка в деня преди да Ви трябва бижуто, защото понякога куриерите са много натоварени и може да не получите пратката навреме.

Цветът на кехлибара зависи от това от какво точно дърво е смолата и какви са били условията в околната среда в този момент, но няма връзка с качествата му.

Добре е герданчето да се слага след навършването на 2-рия месец на бебето, да се слага под дрешките за да се докосва до кожата и да не бъде дръпнато случайно от бебето.